تاریخ ایجاد: ۱۳۹۷ چهارشنبه ۵ دي

به گزارش روابط عمومی معاونت دانشجویی فرهنگی، در این گزارش دکتر حلب چی با تبریک و گرامیداشت روز دانشجو، طبق روال معمول در خصوص بعضی از رویدادهای مهم حوزه دانشجویی دانشگاه در ماه گذشته اشاره ای داشت که در زیر می خوانید.

جشنواره‌ دانشجویی ابن‌سینا؛ در انتظار استقبال گسترده دانشجویان
برنامه­ ریزی برای برگزاری هرچه بهتر پنجمین جشنواره دانشجویی ابن­ سینا در حال انجام است. با توجه به تجربیات چهار دوره قبلی و با عنایت به تشکیل جلسات مکرر بررسی نقاط قوت و ضعف جشنواره و برگزاری هم­ اندیشی دانشجویان عزیز در اتاق­های فکر دانشجویی به امید خدا با تغییراتی در شیوه برگزاری و نحوه انتخاب برگزیدگان، جشنواره امسال در روز سه­ شنبه مورخ 7 اسفندماه مقارن با میلاد مبارک حضرت فاطمه زهرا (س) برگزار خواهد شد. هدف اصلی این جشنواره تأکید بر رشد چندبعدی دانشجویان عزیز است. امیدوارم امسال نیز شاهد حضور گسترده دانشجویان توانمند دانشگاه در این جشنواره باشیم.

تقدیر از دانشجویان افتخارآفرین ورزشی دانشگاه

طی مراسمی که در روز سه­ شنبه 20 آذر ماه سال جاری در تالار رازی دانشکده داروسازی برگزار شد، دانشجویان افتخارآفرین دانشگاه در رقابت­های المپیاد کشوری دختران و پسران، مسابقات منطقه 10 وزارت بهداشت و مسابقات و جشنواره­ های درون­ دانشگاهی مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند. همانگونه که پیش از این هم بسیار اشاره شده است، از دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاریخچه درخشان و تعداد بالای دانشجویان مستعد، انتظار حضور و درخشش بیشتری در ورزش­های همگانی و قهرمانی می­ رود. امید است با برنامه­ ریزی و پشتیبانی مناسب از فعالیت­های ورزشی دانشجویی از یک سو و همت و مشارکت دانشجویان توانمند، دانشگاه بتواند به جایگاه شایسته مورد انتظار دست یابد.

مسؤولیت ­پذیری اجتماعی، حلقه مفقوده رشد و تعالی جامعه

بعدازظهر روز یکشنبه مورخ 25 آذر شاهد برگزاری آیین ششمین همایش تجلیل از برگزیدگان مسؤولیت­ پذیر اجتماعی بودیم و خوشبختانه در عرصه دانشجویی فرهنگی، سه رخداد با اهمیت به وقوع پیوست. نخست تقدیر از یک تشکل دانشجویی و یک کانون فرهنگی دانشجویی به پاس تلاش‌های بی­ شائبه و اثربخش در برگزاری اردوهای جهادی و کمک­ رسانی به مردم محروم کشور که به معنای واقعی بیانگر عزم و همت والای این عزیزان و درک مفهوم مسؤولیت­ پذیری اجتماعی توسط ایشان است که به نوبه خود از این حس مسؤولیت و همدلی اجتماعی سپاسگزارم و امیدوارم قشر فرهیخته دانشجویان دانشگاه با شناخت هرچه بیشتر این مسؤولیت در ارتقای سلامت جامعه گام بردارند. نکته دوم، سخنرانی ارزشمند ریاست محترم دانشگاه در یادآوری این نکته به خیرین و واقفان ارجمند کشور بود که سرمایه­ گذاری در امور رفاهی دانشجویان و کمک به رشد و تعالی آنان کمتر از احداث بیمارستان، مدرسه و مرکز بهداشت و ... نیست و به همان اندازه در ارتقاء نظام سلامت اهمیت دارد. نکته آخر اینکه در این مراسم از بنیادهای خیریه­ ای که در احداث خوابگاه­های دانشجویی در مجتمع کوی دانشگاه نقش ارزنده­ای داشتند، تقدیر شد و مسأله تأسف­ بار اینکه تمامی این خوابگاه­ها در دهه­ های 40 و 50 احداث شده­ اند، و طی حدود چهار دهه اخیر کمتر شاهد حضور خیرین بزرگوار در این عرصه بودیم که این امر لزوم توجه بیشتر ما به ظرفیت خیرین و فعالان اجتماعی را بیشتر می­کند. البته به همت مجمع خیرین سلامت به یاری خدا دو پروژه احداث خوابگاه پسرانه و دخترانه در مجتمع کوی دانشگاه آغاز شده و در حال پیشرفت است.

آخر آذر ماه 96؛ روزهای پر از بیم و اندوه

دو روز آخر آذر ماه مصادف بود با سالگرد دو رخدادی که هریک از جنبه خاصی جای تفکر و تعمق دارد. سالگرد زلزله 2/5 ریشتری ملارد که اگرچه خوشبختانه با تلفات جانی چشمگیری همراه نبود، ولی طی دو سه روز موجی از بحران و وحشت در کلانشهر تهران به وجود آورد. در این مورد به نظرم می­رسد که از لحاظ فرهنگی جامعه ما در برخورد با این حوادث غیرمترقبه دچار افراط و تفریط بسیار است. گاه در زمان وقوع حادثه به قدری سطح استرس در جامعه بالا می­ رود که توان برخورد منطقی و کاهش آسیب را از مردم می ­گیرد. شاهد این مدعا ترافیک شدید سطح شهر و پمپ­های بنزین بود که حتی امکان تردد نهادهای امدادی را با مشکل مواجه ساخته بود. نقطه مقابل این برخورد فراموشی امکان رخدادهای مشابه در بقیه روزهای سال و به عبارتی بی­ اعتنایی و ناآمادگی برای مواجهه کم خطر با حوادث است. آموزش در پیشگیری از پیامدهای این رخدادها حائز اهمیت بسیاری است. به این بهانه روز پنج­شنبه 29 آذر ماه، مانور آمادگی در برابر زلزله با همکاری جمعیت هلال احمر در مجتمع خوابگاهی دخترانه کوی دانشگاه برگزار شد. امیدوارم کمتر در میهن عزیزمان شاهد وقوع بلایای طبیعی و غیرطبیعی باشیم، ولی آنچه که واقع­ گرایانه­ تر به نظر می­ رسد، اینکه در سایه آموزش رفتار صحیح بتوانیم با کمترین آسیب از این رخدادها خارج شویم، رویکردی که بسیاری از کشورهای پیشرفته اتخاذ کرده و نتیجه آن را نیز دریافت نموده ­اند.

رخداد دوم فقدان اسوه عملی علم و اخلاق استاد علیرضا یلدا در شب یلدای 96 بود. آنان که محضر درس و اخلاق این معلم بزرگوار را درک  کرده­ اند، واقف به تأثیر بزرگ ایشان بر جامعه پزشکی کشور هستند. امید است نسل جدید معلمان دانشگاه بتوانند با بهره­ گیری از الگوهای پرشمار دانشگاه از جمله استاد یلدا به رسالت خود در تعلیم و تربیت بهترین جوانان این مملکت عمل کنند. برای تمامی این اساتید برجسته نیز که نام بلند این دانشگاه تا حد زیادی وام دار همت و تلاش آنها است، طلب رحمت و مغفرت الهی داریم.

در ماه اخیر فعالیت‌های دیگری نیز در حوزه دانشجویی صورت پذیرفت که از جمله می‌توان به برگزاری جشنواره ورزشی دانشجویان، اجرای طرح سنجش سلامت دانشجویان ورودی جدید، برگزاری نمایشگاه اعجاز علمی قرآن در دانشکده دندانپزشکی، برنامه­ های متعدد سخنرانی و تریبون آزاد به مناسبت روز دانشجو و با همت تشکل­های اسلامی دانشگاه، افتخار آفرینی دانشجویان دانشگاه در مسابقات مشاعره جشنواره بین­ المللی سیمرغ، برگزاری جلسه هم­ اندیشی دبیران کانون­های فرهنگی دانشجویی و ... اشاره کرد.
  والسلام
  30 آذر ماه 1397